Gastronomía Ocio y Vicio

La pasta per als catalans, un llibre reivindicatiu

(Versión en castellano)

La pasta per als catalans, un llibre reivindicatiu
Antonella Speranza
Català
2013 (Viena Edicions)

La pasta per als catalans un llibre reivindicatiuNo, no es tracta d’un llibre sobre l’Estatut, no parla de la independencia. Tampoc els detallaran els impostos que paguen els catalans, ni la proporció de tases que es queden a Catalunya. La pasta per als catalans és un llibre de cuina. Reivindicatiu, però només de cuina.

L’Antonella Speranza, una napolitana que viu a Catalunya, es deuria posar les mans al cap quan veia com els catalans fan un plat de pasta. No la jutgin, posin-se a la seva pell i imaginin que són a Nàpols i algú els fa una paella amb formatge, per exemple. Quant trigaríem en dir que allò no es fa així?

De reivindicacions com aquesta va néixer primer el blog de receptes i un any i mig després el llibre. Un llibre on aquesta aficionada a la cuina explica als catalans com es fa la pasta.

Trobaran més de seixanta receptes clasificades per ingredients. Pels que ja s’han ficat a la cuina hi ha receptes ben elaborades per poder-se lluir. Per aquells que s’inicien, n’hi ha de més senzilles però ben gustoses. Les trobaran amb ingredients econòmics o amb alguns més cars, però totes amb pasta.

Cada recepta té una petita introducció on l’Antonella ens explica els orígens de la salsa que acompanya el plat, anècdotes personals d’aquella recepta o amb quina beguda treure-li més gust. Pel que fa als ingredients i la manera de preparar-los, es presenten com a un llibre de receptes a l’ús. Cada recepta es tanca amb un apartat d’observacions i un últim punt titulat “altres formats de pasta”, on ens dóna suggeriments d’altres pastes que lliguen amb aquest guisat. Potser és una altra reivindicació per fer-nos fugir dels espaguetis, macarrons o galets.

Amb aquest llibre no hauran de preocupar-se si no distingeixen un Gnocchetti sardi d’un Lumaconi, ja que conté un glosari il·lustrat per la Núria Aparicio (La Pendeja). Molt recomenable per a constatar que, amb qüestió de pasta, hi ha vida més enllà de la carbonara o la bolonyesa.

 

SUSCRIPCIÓN MENSUAL

5mes
Ayudas a mantener Jot Down independiente
Acceso gratuito a libros y revistas en PDF
Descarga los artículos en PDF
Guarda tus artículos favoritos
Navegación rápida y sin publicidad
 
 

SUSCRIPCIÓN ANUAL

35año
Ayudas a mantener Jot Down independiente
Acceso gratuito a libros y revistas en PDF
Descarga los artículos en PDF
Guarda tus artículos favoritos
Navegación rápida y sin publicidad
 
 

SUSCRIPCIÓN ANUAL + FILMIN

85año
Ayudas a mantener Jot Down independiente
1 AÑO DE FILMIN
Acceso gratuito a libros y revistas en PDF
Descarga los artículos en PDF
Guarda tus artículos favoritos
Navegación rápida y sin publicidad
 

4 Comentarios

  1. Pingback: Jot Down Cultural Magazine | La pasta per als catalans, un llibre reivindicatiu

  2. dodecaedro

    Esta versión está en Español, pero no en castellano…. por lo demás gracias por vuestro trabajo.

  3. Ostres, aquest article està molt mal escrit. Quines faltes i quines construccions gramaticals… quina llàstima. Per altra banda, sóc molt fan de l’Antonella i les seves receptes!

  4. Pingback: La pasta per als catalans, Antonella Speranza | Fem Ruràlia

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.